Blog

Milý Ježíšku…

PF Font Barcelona

Každým rokem je to stejné. Mnozí z vás si ledacos spočítají anebo spíše to mnohým z vás spočítají účetní. A objeví se nečekané či čekané penízky, šusťáky, zkrátka něco v té kasičce navíc zůstane. Najednou se přijde na to, že by bylo dobré to utratit, aby… Podnikatelé ví. Větší firmy také. Asi i ty menší. A drobní odběratelé si možná jen chtějí dopřát nějakou mimořádnou vánoční nadílku navíc.

Víme i my. A to taky tak nějak z druhé strany. Projevuje se to jednoduše, ovšem stále nějak více koncentrovaně a naléhavěji. Ne, nesbíráme pečlivě sepsaná psaníčka z okenních říms, ale… Chodí nám e-maily. Zvoní nám telefon – často, respektive častěji než obvykle. A my jej zvedáme a trpělivě vysvětlujeme, … protože nám zkrátka stojíte za to.

Jen, vám chceme říct, nikdy nejste sami, všichni všechno chtějí hned, a každá z příchozích je právě ta jediná nejdůležitější objednávka. Chápeme, jen i vy prosím pochopte. Kdybychom nebyli fér, tak vám vše slíbíme. Třeba „modré z nebe“. Slíbit totiž není hřích. A kdybychom byli malé děti, tak bychom tomu, že svému slibu i dostojíme, možná i věřili. Že ON to zařídí. Ježíšek. Ale my neslibujeme, co splnit nemůžeme, známe realitu a praxi, a malí už taky zkrátka nejsme. Nejsme dokonce ani kouzelní skřítkové. Ani Ježíšci (i když bychom jimi jistě byli velice rádi). Říkáme vám proto na rovinu, že i my máme Vánoce, pohodu, prázdniny, klid. Klid, který respektujeme, mají i naši dodavatelé. Zastaví se stroje, zastaví se ruce maléreček, zastaví se výroba. Co se nezastaví, je čas. Ať už ten váš nebo ten náš.  V tom jsme na tom všichni spravedlivě stejně.

Chceme jen říct, že všechno naše zboží na váš počká. Že se uprostřed toho všeho těšení a očekávání dočkáte. A že to, věříme, bude za to stát. V druhé polovině ledna se soukolí zase rozběhne a náš čas už zase bude patřit z části i vám, našim zákazníkům. Stroje se rozběhnou, hbité prsty rozkmitají, balíčky naloží na korby vozů přepravní společnosti…

Teď zvolněme tempo. Buďme více se svými blízkými. Užívejme klidu Vánoc. A vzájemně se chápejme. Svět má pro nás jistě plnou náruč zázraků, ale v tomto čase se dějí na jiném poli než na poli obchodování.

Krásné, šťastné, veselé a trpělivé Vánoce Vám přeje kolektiv firmy NeNo design Ltd.

<< zpět