Blog

Kapuletová a Montek v Paříži

Fotografie k článku v blogu - Garby v Paříži

Ten nápad vznikl spontánně. Zrodil se nám v hlavě jednoho pohodového odpoledne. Letěli jsme do Paříže. Přesněji řečeno věděli jsme, že za pár dnů poletíme do Paříže. A protože, co si budeme povídat všichni naši anebo už vaši Montekové a Kapuletky (rozumějme vypínače a zásuvky), se za svůj úslužný život nikam nedostanou, rozhodli jsme se je na cestu vzít s sebou. Futrály neboli papírové krabičky, nechali oba dva u nás doma a obaleni každý půlkou ustřihnuté utěrky (to aby se nepotloukli) byli pro transport umístěni do slušivého tylového pytlíčku se zatahovačkou.

Černý Montek byl nadšený. Bílá Kapuletová trochu skřípala keramikou a remcala. Prý chtěla cestovat první třídou a místo toho musí dřepět v téhle nekvalitní bavlně, … Ale nakonec ji přeci jen strhl Montekův elán a zcela se poddala cestovatelské vášni.

A tak se oba naši statičtí kousci, kteří tedy na rovinu jen stěží dohlédnou za práh domovů a jen pokud mají opravdu štěstí uhnízdí se po zbytek života naproti nějakému oknu s výhledem do ulice či zahrady, …vrhli s námi do poznávání města lásky – Paříže. Moc jim to spolu slušelo. Všude, kde jsme je s převelikou opatrností vytáhli z bavlněného bezpečí, vzbuzovali náramnou pozornost. Začalo to už na letišti. Adrenalin z prvního letu letadlem se dostavil už dříve. Letištní kontrolu na rentgenu totiž mimořádně zaujal Montekův vzhled připomínající tak trochu nějakou bombu. Mlžili jsme. Sice, kdo naše vypínače zná, bomba vlastně jsou… ale tady nebylo místo pro lobbing. Spíš jsme se tvářili hodně nenápadně.

Nakonec se všechno zvládlo.  Vzlétli jsme i dosedli. A ti dva naši zamilovaní během tří dnů viděli baziliku Sacré-Coeur, Notre-Dame, prošli se po Montmartru, trochu ostýchavě hleděli na červený mlýn kdysi vyhlášeného kabaretu Moulin Rouge, putovali Luxemburskými zahradami a po Champs-Élysées až k Vítěznému oblouku, viděli Louvre, Invalidovnu, a nakonec spolu vystoupali až na nejvyšší zpřístupněné patro Eiffelovky.

Fotografie k článku v blogu - Garby v Paříži

Už pod ní zářili radostí jako hvězdy. A co teprve nahoře! Montek žadonil o snímek na tenoučkém zábradlí, ale Kapuletová měla z té výšky a přemíry turistů závrať, takže nakonec odmítla vystrčit kolík z batohu. Nakonec jsme je oba vyfotili dole, pod věží. Notnou chvíli strávili na zídce u Seiny rozjímáním nad všemi těmi neobyčejnými místy a kochali se monumentálním výhledem.

Fotografie k článku v blogu - Garby v Paříži

Výlet se chýlil ke konci a jim i nám bylo krásně. Počasí jako vymalované, co více jsme si mohli přát. Zároveň jsme se ale všichni moc těšili domů. Oni dva, do svých kartónových krabiček a my zase do postelí. Přeci jen – jak staré přísloví říká – všude dobře, doma nejlépe.

A vy, naši milí, až si jednou od nás pořídíte svou Kapuletovou a Monteka… máte se na co těšit. Třeba vám i přes svůj ryze španělský původ domů přinesou kus pravé nefalšované Francie.

Váš tým NeNo design Ltd.

Fotografie k článku v blogu - Garby v Paříži
<< zpět