Blog

O kolekci Ilustri

Kolekce závěsných stropních svítidel Linea Illustri Aldo Bernardi

I Lustri řada obsahuje kolekci závěsných svítidel s minimalistickým a přitažlivým designem.

Vyrábí se s v různých povrchových úpravách, a to jako glazovaná keramická světla s  kovovým efektem ve zlaté, platinové a měděné. Bílá keramika je následně barvená a glazováním upracována na černou či metalickou. V některých provedeních světel silná vrstva glazury vytváří nečekaně duhový dojem. Speciální matný glazovaný povrch v černé, bílé a různých dalších úpravách pak na vás může působit matně a vytvářet doslova hedvábný efekt. Právě pro tento proces zpracování povrchové úpravy byla nazvána tato kolekce výstižným slovem Ilusti.

Speciální proces výroby “Lustro” spočívá v trojnásobném výpalu dekorace na porcelán. Pro dekorování jsou použity ušlechtilé materiály jako je 24karátové zlato či 22karátová platina anebo 99,999% čistá měď.

Kolekce závěsných stropních svítidel Linea Illustri Aldo Bernardi

Světla se také ručně domalovávají či zdobí nástřikem. Veškeré dekorace jsou na hotový keramický podklad aplikovány štětcem stabilní a přesnou rukou člověka. Svítidla jsou pak poprvé vypálena na 1000°C, poté jsou glazována a znovu vypálena na 995°C. Následně jsou světla dekorována speciální technikou, a posléze znovu vypálena na 750°C.  Pro speciální úpravu pruhy ze zlata, platiny nebo mědi je požadován ještě čtvrtý výpal na 750°C.

Starověké umění a postup výroby keramiky reprezentované umělcem Aldem Bernardi v této linii výrobků tak uchovává kouzlo řemesla a zároveň vybízí k prvopočátkům nových hledání a cílů.

Kompletní kolekci Ilustri naleznete v našem eshopu v sekci Designová svítidla a lampy.

<< zpět